Orijinal
Dual Pixel RAW
Dual Pixel RAW nedir?
Dual Pixel RAW, EOS 5D Mark IV'ün 30,4 Megapiksel Dual Pixel CMOS AF sensöründeki her iki fotodiyotu da kullanan, Canon'un sunduğu bir yeniliktir.
Nasıl çalışır
Dual Pixel sensörünün piksel yapısı çift fotodiyottan oluşur. Bu sensör tasarımı, sensörün nesneden A ve B sinyalleri alabilmesini ve iki sinyal arasındaki tüm faz farklılıklarını algılayarak Dual Pixel AF sisteminin bir parçası olarak odağa ulaşmasını sağlar. Görüntü yakalarken sensör, A ve B görüntü sinyallerinin her ikisinden de resim bilgileri alır. Bu teknoloji sayesinde aynı sensörle hem odaklama yapılabilir hem de görüntü çekilebilir.
Dual Pixel RAW çekim sırasında tek bir RAW dosyası iki görüntüyü dosyaya kaydeder. Bir görüntü, A ve B'nin her ikisinden de alınan görüntü verilerinden; diğer görüntü ise sadece A'dan alınan görüntü verilerinden oluşur. Yani Dual Pixel RAW dosyalarında hem normal görüntü bilgileri hem de ölçülebilen ve nesne mesafesi bilgileri değerlendirilebilen tüm paralaks bilgileri yer alır. Dual Pixel RAW görüntüleri iki görüntü içerdiğinden boyutları normal RAW görüntülerinden iki kat daha büyüktür.
Kullanıcılar Digital Photo Professional yazılımındaki Dual Pixel RAW Optimizasyonu özelliğiyle Dual Pixel RAW görüntüsüyle kaydedilen Dual Pixel verilerinden faydalanabilir ve dosyanın içindeki derinlik bilgilerini kullanarak maksimum netlik pozisyonu için mikro ayarlamalar yapabilirler.
Görüntüde Mikro Ayarlama
Bir görüntünün nesnenin gözleri gibi belirli bir alanı yeterince net olmadığında görüntüde ayarlamalar yapılabilir ve istenen alana netlik kazandırılabilir.
Görüntüde Mikro Ayarlama ile
Bokeh Geçişi
Dual Pixel RAW ile odak dışında kalan alanların pozisyonu ayarlanabilir veya "bokeh" ile kompozisyon geliştirilebilir (örneğin, nesneyi engelleyen odak dışındaki bir nesne kaldırılabilir).
Orijinal
Bokeh Geçişi ile
Gölgelenme Azaltma
Bazı durumlarda bir görüntüyü kontrastı düşük ve atmosfer bakımından "puslu" göstermek amacıyla yaratıcı şekilde kullanılabilen lens parlamasının aksine, makinenin içindeki lens yansımalarını gösteren gölgelenme pek istenen bir durum değildir. Bu durum, Dual Pixel RAW ile kontrol edilebilir ve dikkatli şekilde ayar yapılarak azaltılabilir.
Orijinal
Gölgelenme azaltma ile
En iyi sonuçlar için
Dual Pixel RAW'dan en iyi şekilde yararlanabilmek için EOS 5D Mark IV'ın çekim değerlerinin dikkatlice ayarlanması gerekir. En iyi sonuçları elde etmek için ISO değerinin 1600 veya daha düşük olmasını sağlayarak en az 50 mm lens odak uzaklığında ve f/5,6 veya daha düşük bir diyafram açıklığında çekim yapın.
Yatay veya dikey biçimde çekim yaparken efektler değişebilir. En iyi sonuçları elde etmek için şu parametrelerde çekim yaptığınızdan emin olun:
Odak uzaklığı
Nesne mesafesi
50 mm
1 - 10 m (3,3 - 32,8 ft)
100 mm
2 - 20 m (6,6 - 65,6 ft)
200 mm
4 - 40 m (13,1 - 131,2 ft)